Mi az a CPNP regisztráció és miért szükséges?

A CPNP (Cosmetic Products Notification Portal) regisztráció, egy adott kozmetikai termék bejelentését, regisztrációját jelöli az EU által létrehozott kozmetikai termékek bejelentő portálján.

Mit is jelent ez pontosan? Korábban az európai piacon számos, kétes eredetű kozmetikai termékkel találkozhattunk, melyeknek nem csak a hatékonysága volt megkérdőjelezhető, de sokszor az emberi szervezetre is káros hatással voltak. Az ilyen termékek forgalomba hozatalának korlátozására jött létre a CPNP portál, melyen minden olyan kozmetikai terméket le kell jelenteni, amit az EU területén belül szeretnénk forgalmazni. Ebből kifolyólag CPNP regisztráció szükséges egy arckrém, egy fogkrém vagy egy fogfehérítő gél forgalmazásához is.

A CPNP regisztrációhoz és a forgalmazáshoz szükséges engedélyek megszerzéséhez egy-egy kozmetikai terméknek (beleértve a fogfehérítőket is) rendelkeznie kell egy úgynevezett termékinformációs dokumentációval, melynek tartalmaznia kell a biztonsági értékelést és a különböző hatékonysági vizsgálatokat is. Legálisan tehát csak azok a termékek hozhatók forgalomba az EU-n belül, amelyek megfelelnek a szigorú szabályozásoknak, kellően hatékonyak és teljesen biztonságosak az emberi szervezet számára.

Miért fontos mindez a LED lámpás otthoni fogfehérítők szempontjából? Általánosságban elmondható, hogy mindenki számára fontos a biztonság amikor a fogak ápolásáról és egészségéről van szó. Egy-egy fog pótlása nem olcsó mulatság, nem beszélve a sokszor kellemetlen fogorvosi beavatkozásról, ami a beteg fogak gyógyításával, pótlásával jár. Így aztán rendkívül fontos, hogy a fogfehérítő gél teljes mértékben megfeleljen az EU szigorú szabályainak és CPNP regisztrációval is rendelkezzen.

Az európai piacon egyébként számos különböző összetételű és hatóanyagú fogfehérítő géllel találkozhatunk. Vannak jó minőségű amerikai gyártású fogfehérítő gélek, mint a WhiteMax és vannak gyengébb minőségű, sokszor kétes eredetű ázsiai termékek is.  Fontos, hogy csak és kizárólag olyan fogfehérítő szettet válasszunk, ami jó minőségű és megbízható helyről származó fogfehérítő gélt tartalmaz. Ez a kulcsa ugyanis annak, hogy a megfelelő fogfehérítő hatás mellett a fogaink egészségét is megóvjuk.

A WhiteMax fogfehérítői megfelelnek minden EU-s szabályozásnak, CPNP regisztrációval, termékinformációs dokumentációval, hatékonysági tanulmányokkal és biztonsági értékeléssel rendelkeznek. Használatuk így teljes mértékben biztonságos és fájdalommentes.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet és fontos számodra a fogápolás, kattints az oldal alján található “Kosárba teszem” gombra és rendeld meg a WhiteMax 10 alkalmas otthoni fogfehérítő szettjét.

Ha úgy érzed eleget olvastál a témáról és szívesen kipróbálnád LED lámpás otthoni fogfehérítőnket, kattints az alábbi gombra és rendeld meg a terméket.