5+1 étel ami segít megőrizni a fehér fogakat

Korábban már beszéltünk arról, hogy melyek azok az ételek és italok, amelyek a leginkább felelősek a fogaid elszíneződéséért. Mai cikkünkben pedig arról lesz szó, hogy milyen ételeket érdemes fogyasztani ha azt szeretnénk, hogy a fogaink sokáig egészségesek és fehérek maradjanak.

1. Eper

Élénk színe miatt nem gondolnánk, de az epernek rendkívül jó fogfehérítő hatása van. Tanulmányok és kísérletek is kimutatták, hogy az eperben található almasav hatékonyan távolítja el a fogakról a különböző színes ételek és italok okozta elszíneződéseket.

2. Alma

Az eperhez hasonlóan az almának is magas az almasav tartalma, így ez az étel is hatékony fogfehérítőnek tekinthető. Ráadásul az almának rendkívül magas a folyadéktartalma, ami szintén hozzájárul a fogakon megtapadt ételmaradékok és elszíneződések eltávolításához.

3. Szezámmag

Sokan nem tudják, de a szezámmag is erős fogfehérítő hatással bír. Ezek a kálciumban gazdag apró magok ugyanis csökkentik a fogakon lerakódó plakk mennyiségét és feloldják a zománcon képződő fogkövet, hozzájárulva ezzel a ragyogó mosolyhoz.

4. Brokkoli

Rengeteg olyan zöldség van, amiknek a fogyasztása pozitív hatással van a fogak egészségére és fehérségére. Ilyen többek között a brokkoli is, amely azon kívül, hogy segít megelőzni a szennyeződések lerakódását és csökkenteni a gyulladásokat, rendkívül hatékonyan tisztítja és fehéríti a fogakat.

5. Sajt

A sajt magas kálcium és foszfát tartalma egyensúlyban tartja a száj ph értékét, erősíti a fogzománcot és jótékony hatással van a fogak egészségére, melyeknek köszönhetően optikailag fehéríti a fogakat. Ezen kívül a fogyasztása fokozza a nyáltermelést, ezzel pedig gátolja a fogszuvasodás kialakulását.

+ Víz

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása nagy mértékben hozzájárul a szerveztünk egészségéhez, beleértve a szájüregünk és a fogaink egészségét is. A víz ugyanis tisztítja a szájüreget, fokozza a nyáltermelést, hidratálja a fogínyt és segít kimosni a fogak között megtapadt ételmaradékokat. Ha tehát azt szeretnéd, hogy a fogaid sokáig egészségesek és fehérek maradjanak, minden étkezés után igyál kellő mennyiségű vizet.

Amennyiben úgy érzed, hogy a felsorolt ételek közül nem tudsz eleget fogyasztani és aggódsz a fogaid fehérsége miatt, érdemes lehet kipróbálnod a WhiteMax LED lámpás otthoni fogfehérítőjét. A 10 alkalmas fogfehérítő szettet az oldal alján található “Kosárba teszem” gombra kattintva tudod megrendelni.

Ha úgy érzed eleget olvastál a témáról és szívesen kipróbálnád LED lámpás otthoni fogfehérítőnket, kattints az alábbi gombra és rendeld meg a terméket.