Hogyan maradjanak fehérek a fogaid?

Manapság rengeteg fogfehérítési módszer közül válogathatunk, így a hófehér fogak gyakorlatilag mindenki számára könnyedén elérhetőek. Az egyik legjobb módszer kétségkívül a WhiteMax otthoni fogfehérítő szett használata, amely gyorsan, biztonságosan, fájdalommentesen és fogérzékenység nélkül képes ragyogóvá varázsolni a mosolyodat.

A WhiteMax otthoni fogfehérítő szettje tehát segít kifehéríteni a fogaidat, azonban ha azt szeretnéd, hogy a fogaid a lehető legtovább megőrizzék fehérségüket, érdemes odafigyelned a fog és szájápolási, az étkezési és egyéb az szokásaidra is. A továbbiakban ezekről a szokásokról és módszerekről lesz szó.

Fog és szájápolás

Ahhoz, hogy a fogaid a fogfehérítés után sokáig fehérek maradjanak elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia kialakítása. Ebbe bele tartozik a napi kettő (egyénként legalább 3 perces) alapos fogmosás, a szájvíz és a fogselyem használata is.

A fogmosáshoz használt fogkrém lehet hagyományos, de használhatsz fehérítő hatású fogkrémeket is, amelyek kétségkívül hatékonyabban segítenek a fogak fehérségének megőrzésében. Függetlenül attól, hogy milyen fogkrémet használsz, soha ne feledkezz meg a napi kettő alapos fogmosásról!

Színes ételek és italok elkerülése

Korábban már írtunk azokról az ételekről és italokról amiket érdemes mellőzni, ha szeretnéd elkerülni a fogak elszíneződését. Vannak ugyanis bizonyos italok, mint például a kávé, a tea, a vörösbor vagy a kóla, amelyek nem csak sötét színük, hanem magas savtartalmuk miatt is károsítják és színezik a fogakat.

Hasonló hatással bírnak a fogakra egyes ételek is. Jellemzően ilyenek például az olyan erős színű ételek, mint a paradicsomszósz, a curry, a piros bogyós gyümölcsök vagy a cukorkák. Ezeknek a rendszeres fogyasztása is káros hatással van fogakra, így érdemes lehet kerülni őket ha azt szeretnéd, hogy a fogaid hosszú ideig szép fehérek maradjanak.

Fehérítő hatású ételek fogyasztása

A hosszan tartó ragyogó mosoly érdekében le kell tehát mondani bizonyos ételekről, azonban nem mindegyikről. Sőt, vannak olyan ételek amelyeknek a fogyasztása kifejezetten előnyös a fogak fehérségét tekintve. Magas almasav tartalmuknak köszönhetően például az eper vagy az alma rendkívül hatékonyan távolítják el a fogakról az elszíneződéseket, így segítenek megőrizni fogaid fehérségét. De hasonló hatása van például a szezámmagnak, a brokkolinak vagy a sajtnak is, amelyek szintén hatékony fogfehérítőnek bizonyulnak. Ha tehát fehér fogakat szeretnél, ezeket az ételeket érdemes lehet beépíteni az étrendedbe.

Vízfogyasztás

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása nagy mértékben hozzájárul a szerveztünk egészségéhez, beleértve a szájüregünk és a fogaink egészségét is. A víz ugyanis tisztítja a szájüreget, fokozza a nyáltermelést, hidratálja a fogínyt és segít kimosni a fogak között megtapadt ételmaradékokat. Mindezek miatt pedig a rendszeres és kellő mennyiségű vízfogyasztás elengedhetetlen azok számára, akik ragyogó fogakat szeretnének.

WhiteMax használata

Ha úgy érzed, hogy a fenti tanácsok közül nem tudod mindegyiket maradéktalanul betartani de mégis szeretnél ragyogóan fehér fogakat, próbáld ki vagy használd gyakrabban a WhiteMax otthoni fogfehérítőit. A 10 alkalmas fogfehérítő szettet az oldal alján található “Kosárba teszem” gombra kattintva tudod megrendelni.

Ha úgy érzed eleget olvastál a témáról és szívesen kipróbálnád LED lámpás otthoni fogfehérítőnket, kattints az alábbi gombra és rendeld meg a terméket.